MARIA CORNESCU

MARIA CORNESCU

Maria Cornescu s-a născut la 20 noiembrie 1945  în Craiova. A crescut în atmosfera tradițiilor populare, cu cântecele și doinele doljene și gorjene, interpretate de mentorul său, Maria Lătărețu.

Maria Cornescu (n. 20 noiembrie 1945, Craiova), cântăreață de muzică populară - Jurnal FM

A debutat la 18 ani prin câștigarea postului de solista a Ansamblului artistic Nicolae Bălcescu. Aici, Maria Cornescu, își formează un repertoriu propiu, pe baza experienței si talentului ei, cu versuri inspirate de sentimente, întâmplările vieții. La doar 20 de ani este invitată să imprime 4 cântece la Radio, cu orchestra de muzică populară dirijată de Victor Predescu, iar un an mai târziu începe colaborarea cu Casa de Discuri Electrecord.

Maria Cornescu, mesaj emoționant după moartea lui Nelu Bălășoiu. Ce spune despre fostul ei soț - Playtech Știri

Maria Cornescu îl întâlnește pe Nelu Bălășoiu în timpul unui concert la Târgul Jiu, si formează cu acesta un cuplu folcloric de mare succes.

Dată dispărută, Maria Cornescu a reapărat în public. Cum s-a fotografiat artista

Între anii 1968-1976 artista revine în Studiourile Radio pentru înregistrări iar albumele Electrecord se succed aproape anual. La 27 de ani, Maria Cornescu devine solistă a Ansamblului ,,Rapsodia Română”, timp în care înregistrează aproape anual albume de muzică, dirijorii formaţiilor muzicale cu care a imprimat fiind Victor Predescu, Paraschiv Oprea şi Gheorghe Zamfir, valoarea lor fiind dublată de cea a instrumentiştilor care au acompaniat-o pe artistă.

Maria Cornescu Discography | Discogs

Zestrea cu care Maria Cornescu a îmbogăţit patrimoniul naţional cuprinde doine, cântece tradiţionale, cântece de stil folcloric modern şi contemporan, cântece de voie bună şi creaţii ce aparţin melosului şi stilului de sorginte oltenească.

Maria Cornescu - Biografie | Folclor Românesc

Artista a concertat în numeroase spectacole și turnee, atât în țară cât și înafara granițelor, în țări ca Belgia, Olanda, Italia, Germania, Iugoslavia, Bulgaria etc.

Maria Cornescu officiale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.