NEDEIA MUNȚILOR – FUNDATA – Brașov 2023

Judetul Brasov

Comuna F U N D A T A

 

COMUNICAT DE PRESĂ

NEDEIA MUNŢILOR – Fundata- Braşov ediţia cu numărul 53

La acest sfârşit de săptămână 2 -3 septembrie 2023, Primăria Comunei Fundata, Consiliul Local

Fundata, Consiliul Judeţean Brasov, organizează sărbătoarea tradiţională ,,Nedeia Munţilor” care se va desfasura pe vechiul amplasament “PLATOUL GIUVALA” in vecinatatea Primariei comunei Fundata, langa DN 73. (în spatele primăriei)

Sărbătoarea tradiţională ,,Nedeia Munţilor” este ,,urmaşa” sărbătorii pastorale Sântilia, ţinută pe Muntele Sântilie, situat pe hotarul Branului cu Muscelul şi Dâmboviţa. În documentele vechi apare ca ,,târg de două ţări”, Transilvania şi Muntenia. Nedeia a fost reluată la Fundata în anul 1969.

Sărbătoarea de anul acesta îşi propune să reânvie tradiţiile locale, să prezinte Fundata turiştilor cu varietatea şi autenticitatea tradiţiilor sale. Din farmecul acestei sarbatori, nu lipsesc nici vestitele preparate culinare ale oierilor de la stânile din strungile Carpaţilor, mesterii populari şi un program folcloric extraordinar cu participarea invitaților de onoare, duminica începand cu ora 11.30.

Invitată de onoare a celei de-a 53-a ediţii este LUCIANA VĂDUVA alături de artiştii Asociaţiei ”De la Români pentru, Români” şi multi alţi artisti din ţară, ansambluri folclorice din Ţinutul Bran – Moiecu – Fundata.

 

Vă așteptăm !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.