ELENA ROIZEN

ELENA ROIZEN

Supranumită “privighetoarea cântecului dobrogean”, Elena Roizen s-a născut la 1 februarie 1945, în localitatea Ovidiu din județul Constanța. Elena Roizen și-a început cariera artistică în anul 1965 când a debutat la Radiodifuziunea Română cu cântecul Hai, Dunărea mea.

De atunci, solista a primit un loc special în galeria marilor interpreţi ai cântecului popular românesc. Din repertoriul artistei fac parte și melodii auzite de la mama ei, originară din nordul Dobrogei, fiind foarte apreciată mai ales pentru modul de interpretare al doinelor. Elena Roizen a fost, din 1967, angajată a ansamblului “Brâulețul” din Constanţa, alături de care în 1970 pleacă în turneu în Africa Centrală. A mai susținut un turneu în Olanda cu formația Petre Barbu, în 1990, iar în 2001 a cântat la Montreal și Toronto dar și în alte multe zone ale lumii!

Între anii 1971 și 1974 începe colaboararea cu numeroase ansambluri din țară, cu orchestre din București, alături de care susținea concerte pe litoral. După reangajarea la Ansamblul Brâulețul în 1974, se transferă 4 ani mai târziu la Ansamblul Nunta Zamfirei alături de care rămâne 12 ani, ultimii ani din cariera sa artistică ii petrece în cadrul ansamblului “Dor transilvan” din Bistrița de unde sa și pensionat !

Elena Roizen se stinge din viață în 25 septembrie 2007 la Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.